Doua zile mai tarziu, am gasit subiectul urmator: mancarea. In lunile astea "de inceput" am mancat mai mult sau mai putin mancare facuta acasa, dar am deviat de la feluri produse de la 0 cu tot felul de feluri gata preparate: conserve de ardei umpluti, feluri de paste la plic, la care se adauga numai apa. Despre supe ce pot sa zic, decat ca am facut o data o supa de conopida, plus pentru mami o intreaga supa sofisticata (pentru mine) de legume. In rest, supe la plic. M-am saturat de ele, de gustul lor, oricat de gustot ar parea sau cati potentiatori de gust ar contine. Am decis sa spun nu alimentelor care vin intr-un plic.
Nici mancatul la cantina/in oras nu este o solutie satisfacatoare, fiindca am incercat deja asta si am descoperit ca si supele lor sunt pline de aditivi, de arome artificiale, la fel ca cele din plic. Doar ca sunt ceva mai elaborate.
Da, o sa mananac in continuare Eizwiebel, un fel de crema gustoasa pe baza de margarina cu oua si ceapa, desi probabil contine si ea destule prostii. Poate si supe la plic, ca deh, sunt mult mai usor de facut decat una adevarata.... insa conserve si paste gata preparate, nu. Incerc sa minimizez cantitatea de chimicale absorbita de corpul meu. Ideea asta nu este noua, si acasa incercam sa nu mananc lucruri "nenaturale", insa aici au fost o cale usoara, tentanta. Trebuie sa revin pe drumul bun cu niste preparate simple, repede de facut (cel mai important) si in care sa intre cat mai multe legume, nu prafuri. Cred ca am sa incep cu mazare dupa reteta asta: link
Pana una alta, ma gandesc cu placere la cele trei saptamani in care voi reveni la alimentatia de acasa, cu mancaruri gatite si supe pregatite de mami.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu